Turismo rural en Mallorca

Filosofía

El compromís amb la protecció del medi ambient i la preservació de la finca de s’Estalella han estat sempre prioritàries per la família propietària. La implicació va quedar constatada quan la família va decidir ratificar el pacte que els anteriors propietaris tenien amb els pescadors. Però els moments més complicats han estat des dels anys 80 fins el dia d’avui. Durant la lluita per evitar la construcció d’una central elèctrica de carbó, la família propietària va sol·licitar la protecció del paratge natural. És des d’aquest moment, que la finca s’Estalella, gaudeix de les màximes figures de protecció mediambiental que pot tenir una propietat privada.

Des de l’aparició de les primeres energies renovables la família va apostar per una gestió sostenible, convertint-se en el primer llogaret de Mallorca 100% sostenibe, respetuós i mimetitzat amb la natura i el seu entorn.

Conscients del ritme vertiginós en què el ser humà viu el seu dia a dia, dels models existents d’explotació turística de masses i en altres ambients econòmics, de la falta de consciència o de la falta de temps per desenvolupar una consciència, i de com incideixen els nostres actes sobre el canvi climàtic, les casetes de pescadores de la finca s’Estalella advoca per ser un petit oasi a la costa mallorquina; un llogaret gestionat a petita escala, casolà, sostenible, arrelat a la cultura de la terra, on un es sent en comunió amb la naturalesa.

A la finca de l’aigua escalfada pel sol, l’energia consumida és 100% produïda a la finca provinent del sol i é spot fer la seva ‘bio shopping list’ d’aliments ecològics i de quilòmetre zero.